Wat zijn de instellingen voor het MX record, de smarthost en SPF record voor SpamExperts?

  • Aangemaakt : 23-07-2020
  • Laatste update: -
Wanneer je de de inkomende en/of de uitgaande spamfilter van SpamExperts gebruikt zul je enkele instellingen bij je domeinnamen moeten maken. In dit artikel leggen we je uit welke dat zijn.

MX record voor inkomende e-mail

Wil je een voor een domeinnaam de inkomende e-mail laten filteren door SpamExperts dan stel je nadat je alle andere MX records hebt verwijderd het volgende MX record in bij de domeinnaam met een prioriteit van 10:
mx.mijnspamfilter.nl

Smarthost voor uitgaande e-mail

Wil je voor een domeinnaam of server de uitgaande e-mail laten filteren door SpamExperts dan stel je de volgende hostnaam in voor de uitgaande e-mail:
mx.mijnspamfilter.nl

SPF voor uitgaande e-mail

Indien je voor een domeinnaam de uitgaande e-mail via SpamExperts laat versturen dan moeten de servers van SpamExperts ook in het SPF record van de domeinnaam opgenomen worden.
Wordt alle e-mail van de domeinnaam uitsluitend via SpamExperts verzonden, stel dan het volgende SPF record in bij de domeinnaam:
v=spf1 include:_spf.mijnspamfilter.nl -all

Heb je een ander SPF record of verstuur je niet alle e-mail van de domeinnaam via SpamExperts voeg dan het volgende toe aan het huidige SPF record van de domeinnaam:
include:_spf.mijnspamfilter.nl

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk