Hoe begin ik met de inkomende filter voor SpamExperts?

  • Aangemaakt : 11-06-2020
  • Laatste update: -
Met SpamExperts beschik je over een krachtige spamfilter die e-mailberichten gefilterd op je mailserver aflevert. Een spamfilter op je eigen mailserver is hiervoor niet meer nodig. In dit artikel leggen we je uit hoe je een domeinnaam toevoegt aan je SpamExperts account.

1. Inloggen


Nadat je in het control panel van MijnDomeinReseller een SpamExperts account hebt aangevraagd zullen wij je de logingegevens voor het SpamExperts control panel toesturen. Je vindt het control panel van SpamExperts op de volgende url: https://mx1.mijnspamfilter.nl

2 Domeinnaam toevoegen


Nadat je bent ingelogd kies je uit het linkermenu bij "Algemeen" de optie "Domein toevoegen". Op de volgende pagina kun je de gewenste domeinnaam opgeven in het "Domein" veld. Klik daarna op "Ga verder".
SpamExperts domeinnaam toevoegen
SpamExperts domeinnaam toevoegen


3 Bestemmingsroute opgeven


De "bestemmingsroute" is de server waar de e-mails op afgeleverd gaan worden nadat deze door SpamExperts zijn gefilter. Dit zullen normaal gesproken de huidige MX records van de domeinnaam zijn. Nadat je de domeinnaam hebt opgegeven zal SpamExperts dan ook de huidige MX records van de domeinnaam opzoeken en deze als suggestie opgeven bij de bestemmingsroutes. Je kunt op "Toevoegen" klikken om de domeinnaam toe te voegen.

We raden aan om op de bestemmingsroute eventuele spamfilters (zoals bijvoorbeeld een SPF controle) uit te schakelen.

SpamExperts domeinnaam toevoegen

Aflevercontrole


Voordat je de MX records van de domeinnaam wijzigt is het verstandig om eerst te controleren of de e-mails via SpamExperts correct op je mailserver afgeleverd kunnen worden. Hiervoor kun je een telnet test uitvoeren via het overzicht van de domeinnamen. Je klikt hiervoor op het pijltje bij de betreffende domeinnaam en kiest voor "Telnet". In de popup vul je een afzender in en bij de ontvanger een e-mailadres van de domeinnaam die je wilt testen. Daarna klik je op "Ga".
SpamExperts domeinnaam toevoegen
SpamExperts domeinnaam toevoegen

Na het uitvoeren van de test zie je de resultaten van de telnet connectie naar de server die je bij de vorige stap bij de bestemmingsroute hebt opgegeven. Onderaan de uitdraai zou je een "250 2.0.0 Ok" melding moeten zien. Ook zou je een test e-mail moeten ontvangen met het onderwerp "SpamExperts destination test". Heb je de teste-mail ontvangen en geen foutmeldingen in de uitdraai gezien dan kun je verdergaan naar de volgende stap.

5 MX record aanpassen


Nu dat de domeinnaam is ingevoerd bij SpamExperts kan het MX record van de domeinnaam aangepast gaan worden. Je verwijdert hiervoor alle huidige MX records van de domeinnaam en geeft het volgende MX record met een prioriteit van 10 op:
mx.mijnspamfilter.nl

Alle e-mail zal nu eerst op het SpamExperts cluster worden afgeleverd en zal daarna gefilterd op je eigen mailserver worden afgeleverd.

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk