Hoe voeg ik een URL forward toe?

  • Aangemaakt : 18-11-2020
  • Laatste update: -
Via een URL forward verwijs je een domeinnaam of subdomein door naar een andere URL.
Voor domeinnamen die gebruik maken van de nameservers van MijnDomeinReseller kun je gratis gebruik maken van deze doorstuur service.

Om een nieuwe URL forward aan te maken ga je naar het DNS-beheer of de DNS-template van de domeinnaam waarvoor je de URL forward wilt instellen. Je klikt dan op "record toevoegen" en vult de volgende waarden in:

1) Hostnaam
Bij "Hostnaam" vul je het subdomein in waarvoor je de forward wilt aanmaken. Vaak zal dit zijn voor het www record. Wil je ook de domeinnaam zonder subdomein forwarden, dus: http://domeinnaam.nl vul dan enkel een @ in bij de hostnaam, het @ teken staat voor de domeinnaam zonder subdomein. Wil je een forward instellen voor alle mogelijke subdomeinen, vul dan het wilcard-teken * in bij de hostnaam.

2) Type
Bij "Type" je uit één van de volgende opties:

  • URL forwarding, je forward een domeinnaam/subdomein door naar een andere url
  • URL forwarding (301), deze forward werkt hetzelfde als een normale forward maar er wordt bij het doorsturen een extra header een "301 Moved Permanently" meegestuurd. Hiermee geef je aan dat de url permanent is gewijzigd waardoor je het grootste deel van je authoriteit bij zoekmachines zult behouden.
  • URL cloaking, bij dit type van forwarding wordt de nieuwe URL in een frame geladen waardoor de originele URL in de adresbalk van de browser niet wijzigt.

3) Adres
Bij "Adres" voer je de nieuwe url in. Dit is een volledig url inclusief http:// of https://. Dit zou er als volgt uit kunnen zien: https://www.nieuwedomeinnaam.nl/nieuweurl

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk