Hoe voeg ik een DKIM record toe?

  • Aangemaakt : 17-11-2020
  • Laatste update: -
DKIM is een afkorting voor DomainKeys Identified Mail en voegt een digitale handtekening toe aan een e-mailbericht. Via de digitale handtekening kan worden gecontroleerd of de e-mail echt afkomstig is dan de verzender en of de inhoud van het e-mailbericht onderweg niet is gewijzigd.

Om een e-mailbericht van DKIM te voorzien voegt de verzendende e-mailserver een digitale handtekening toe aan de header van het e-mailbericht op basis van de header en de body. De ontvanger verifieert de digitale handtekening door het ophalen van de publieke sleutel die je in de DNS van de domeinnaam hebt opgenomen.

Maakt je domeinnaam gebruik van de nameservers van MijnDomeinReseller dan kun je bij het DNS-beheer kosteloos een DKIM record toevoegen.
Je gaat hiervoor naar "record toevoegen" bij het overzicht van de DNS-records bij de domeinnaam of de DNS-template. Daarna vul je de volgende waarden in:

1) Hostnaam
Bij "Hostnaam" vul je de DKIM selector in gevolgd door: _domainkey. Dat kan bijvoorbeeld de volgende hostnaam opleveren: default._domainkey. Het is mogelijk meerdere DKIM records te gebruiken voor een domeinnaam door het toevoegen van meerdere DNS-records met andere selectors.

2) Type
Bij "Type" kies je voor "TXT".

3) Adres
Bij "Adres" voer je de publieke sleutel in die je mailserver voor je heeft gegenereerd. De sleutel begint met "v=DKIM; k=rsa; p=". Eventuele quotes aan het begin en het einde van de DKIM sleutel hoef je niet op te geven.

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk