Belangijke ICANN policies

  • Aangemaakt : 18-05-2020
  • Laatste update: -
In dit artikel beschrijven wij twee ICANN policies die van toepassing zijn voor alle gTLD domeinnamen (.COM/.NET/.ORG/.BIZ/.INFO) en alle nieuwe gTLD's zoals bijvoorbeeld .SHOP of .ONLINE

Expired Registration Recovery Policy (ERRP)

In augustus 2013 introduceerde ICANN de Expired Registration Recovery Policy (ERRP) . Hierbij moeten houders van gTLD domeinnamen ingelicht worden over de aankomende verlenging of het verlopen van hun gTLD domeinnaam.

De volgende drie e-mailberichten moeten volgens ERRP beleid van ICANN aan de registrant verzonden worden:
1) 30 dagen voor de verloopdatum een e-mail met het bericht dat de domeinnaam binnenkort verlengd dient te worden.
2) 7 dagen voor de verloopdatum een tweede e-mail met het bericht dat de domeinnaam binnenkort verlengd dient te worden.
3) 1 dag na de verloopdatum een derde en laatste e-mail met de melding dat de domeinnaam is verlopen en daarbij de instructies om de domeinnaam alsnog te verlengen.

Verleng je een domeinnaam voor de datum waarop de e-mailberichten verzonden dienen te worden dan hoeven deze berichten niet verzonden te worden.

MijnDomeinReseller verstuurt deze ERRP e-mailberichten automatisch, in het control panel kun je via "Account" "Instellingen" "Branding" de berichten gebrand met je eigen bedrijfsgegevens laten versturen.

Whois Data Reminder Policy (WDRP)

Houders van gTLD domeinnamen zijn verplicht de registratiegegevens van de domeinnaam up to date te houden. Eén maal per jaar wordt in overeenstemming met de Whois Data Reminder Policy (WDRP) van ICANN een e-mailbericht aan de registrant van een gTLD domeinnaam verzonden met daarin een overzicht van de opgenomen gegevens bij de domeinnaam.

Ook deze WDRP e-mailberichten verstuurt MijnDomeinReseller automatisch, via "Account" "Instellingen" "Branding" kun je branding instellen zodat de berichten gebrand met je eigen bedrijfsgegevens worden verzonden.

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk