Je account beveiligen met 2FA

  • Aangemaakt : 28-04-2020
  • Laatste update: -
Met two-factor authentication (2FA) voeg je een extra beveiliging toe aan je account. Het is dan niet langer voldoende om met de gebruikersnaam en het wachtwoord in te loggen maar er is ook nog een tijdgebonde code nodig die een authenticator app op je telefoon genereert. Zo blijft zelfs bij een verloren wachtwoord je account veilig.

Om two-factor authentication te gebruiken installeer je eerst de Google Authenticator App op je smartphone of tablet.
De Google Authenticator App kunt je downloaden in de App store van je smartphone of tablet:

- Android: Google play
- Iphone / Ipad: Itunes App Store

De uitgebreide instructies om de Google Authenticator App te installeren vind je op de website van Google:
Installing Google Authenticator

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd kun je bij het menu "Account" "Instellingen" "Beveiliging" de two-factor authentication voor je account activeren. Nadat je de optie "activeer" hebt geselecteerd verschijnt de unieke sleutel voor je account in beeld samen met een QR code. Door het inscannen van de QR code in de Google Authenticator App kun je het account direct configureren en hoef je de unieke sleutel niet over te typen.

Nadat je de unieke sleutel in de App hebt geconfigureerd kun je de instellingen bevestigen door het invoeren van de in de app getoonde verificatiecode. De verificatiecode is tijdgebonden, controleer dus vooraf of de tijd correct is ingesteld op je smartphone.

Bij het inloggen zal nu indien je vanaf een nieuwe computer inlogt gevraagd worden om een verificatiecode in te voeren welke je, net als bij het activeren van de two-factor authentication, vanaf je smartphone kan aflezen. Indien je kiest voor de optie "onthoud pc" zal het apparaat als geauthoriseerd worden herkend (d.m.v. een beveiligd cookie) en hoef je voor de geselecteerde periode de verificatiecode niet opnieuw in te voeren.

Indien je het wachtwoord van je account niet meer weet of geen toegang meer hebt tot de Google Authenticator App dan kun je de normale "wachtwoord vergeten" optie gebruiken. Bij het resetten van het wachtwoord wordt de two-factor authentication automatisch uitgeschakeld.

Je vraag niet beantwoord?

Hebben we je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de helpdesk